[6n] mechanizm podnoszenia szyb (zamiana)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
damian.polo
Newbie
Newbie

[6n] mechanizm podnoszenia szyb (zamiana)

Post autor: damian.polo »

Witam.

Mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów dotyczące mechanizmu podnoszenia szyb. Otóż, w moim polo zerwała się linka podnoszenia szyby (podnoszenie elektryczne), patrząc na ceny na allegro i fakt, iż w przyszłym roku chcę zmienić auto na nowszy model, nie chce specjalnie inwestować. Chciałby zamiast elektryki zakupić podnośnik manualny, ale nie wiem czy będzie pasować, bo patrząc na allegro na jedno i drugie to różnica w budowie jest ogromna, a nie chciałbym wyrzucać pieniędzy w błoto i to jest właśnie moje zmartwienie. Proszę o pomoc, jeżeli ktoś zna temat. Dzięki. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

Bedzie pasowal idealnie p&p na 100%. Ja u siebie zmianialem z recznych na elektryczne i wszystko pasowalo. Bedziesz musial tylko zrobic dziury w tapicerce zeby zalozyc korbki.
Awatar użytkownika
Enten
Początkujący
Początkujący

Post autor: Enten »

potwierdzam słowa kolegi. pasują one zamiennie.

Sugestia taka, że taką tapicerkę jeszcze możesz shandlować komuś kto zakładał elektrykę.
Awatar użytkownika
kukusiek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: kukusiek »

Racja potwierdzam, u mnie spalił się silniczek i miesiąc jeździłem bez boczka z szybą podwiązaną drutem masakra :banghead: , ale za zestaw do elektryki nie dasz dużo więcej niż za ten z korbką, ja kupiłem od ibizy z rozbitka i dałem 100 więc może nie trzeba będzie kaleczyć tapicerki
MIESZALNIA TYNKÓW I FARB ELEWACYJNYCH "ANDRUŚ"
DYSTRYBUCJA --> STRZELIN/WROCŁAW
www.tynki-elewacyjne.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
Garek92
Zamawiający, nie kupujący

Post autor: Garek92 »

A ile taka zmiana z ręcznego na elektryczne moze kosztowac???
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Ja kupilem podnosniki po 150zl/sztuka + panel, przelaczniki, przekaznik i troche kabli ok 50zl.
Razem ok 350zl ale sprzedalem reczne podnosniki za ok 100zl czyli koszt to ok 250zl.
f
furbi
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: furbi »

A ktoś kto naprawiał elektryczny zestaw mógłby napisać co kupił i ile to kosztowało? Mi poszły takie białe plastiki ale linki wyglądają na całe...
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Bylo juz o tym uzyj opcij "szukaj".
Musisz kupic zestwa naprawczy.
Awatar użytkownika
daro87
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz
Kontakt:

Post autor: daro87 »

podpinam sie pod temat:)
silniczek od ele.szyb jak jest przymocowany do mechanizmu? jakies torxy czy cos, potrzebuje wymienic silniczek.
dzieki z gory za pomoc:)
e
endriu38
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: endriu38 »

Witam podepnę się do tematu czy da się to jakoś naprawić samo mocowanie korbki w mechanizmie mi pękło [*]
e
endriu38
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: endriu38 »

Może ktoś powiedzieć w czym jest różnica w mechanizmie lewym a prawym podnoszenia szyb
d
djnatan
Newbie
Newbie

Post autor: djnatan »

Witam Wszystkich :)
Z racji tego iż jestem nowy nie chcę zaśmiecać forum postanowiłem podpiąć się pod temat.
Kupiłem podnośniki szyb z polo classic i chcę założyć je do siebie a mam 3 drzwiową polę.
Czy mechanizmy będą pasować bez problemu? Czy poprostu będę musiał zaadoptować silniki do podnośników z korbkami(zastąpić je)?
Z góry dziękuję za sugestie i pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

dajcie spokoj te podnosniki z polo to porazka na calej lini, wkrecajacy sie pancerz w koleczka albo pekajacy plastkik przy silniczku czy tez mielace sie linki na slimaku w silniku. Kupilem z allego i tez mi przyslali zjeb...a meczylem sie 3 godz zeby to uruchomic. Jak kupowac to z pewnych zrodel. Nie wiem czy lepiej nie zmienic orygninalny na uniwersalny.
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
D
Dzemislaw
Newbie
Newbie

Post autor: Dzemislaw »

Witam wszystkich.

Postanowiłem podłączyć się pod temat by nie tworzyć nowego - mam kilka pytań odnośnie mechanizmu szyb elektrycznych w Polo Variant 2001. Po wizycie u mechanika okazało się, że połamane mam plastikowe ślizgi drzwi kierowcy i do wymiany cały mechanizm wraz z silniczkiem od drzwi pasażera. Czy moglibyście zerknąć na te linki i powiedzieć czy będą one pasować?

Ślizgi:
http://allegro.pl/skoda-octavia-seat-ib ... 94727.html

Mechanizm:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3371171188

Ślizgi wyglądają podobnie do tego połamanego który mam, natomiast numeru mechanizmu nie mam za bardzo jak porównać ( stary już wyrzucony ), wg informacji z netu powinien pasować.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam
Polo Variant 2001r 1.9 TDI 90km ( ALH )
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”