[9n3] Odcinka przy 130km/h, 1.9TDI 101KM

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
qqrydza
Początkujący
Początkujący

Post autor: qqrydza »

Wszystko wskazuje na zapiekanie się zmiennej geometrii. Może pomóc jej czyszczenie, jeśli masz trochę samozaparcia możesz wyczyścić to sam, jednak pamiętaj, że zwykle zapiekająca się geometria świadczy o znacznym wyeksploatowaniu turbosprężarki, co niestety wiąże się z regeneracją/wymianą.
Bez dymu nie ma ognia Obrazek
mój czarnuch
S
Smiecho22
Newbie
Newbie

Post autor: Smiecho22 »

@qqrydza
Pisałem wcześniej, że samochód stał prawie 2 lata, czy z tego powodu mogła się zapiec zmienna geometria?
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Przyrdzewiała.
Lenistwo drogą do postępu
S
Stanley
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Stanley »

[quote=""Stanley""]Dobrze byłoby zrobić logi dynamiczne z odpowiednich grup i może coś się wyjaśni, bo po samym błędzie trudno przez internet o właściwą diagnozę.[/quote]Mam problem ze wzrokiem, albo nie zrobiłeś logów. Zrozum chłopie, że przez internet inaczej się nie da postawić właściwą lub choćby w przybliżeniu diagnozę. Jeżeli masz błąd 17965 to masz przeładowanie, a powodów może być kilka, np zapieczone kierownice, zardzewiała grucha, uszkodzony zaworek N75.
Bez przecinaka i młota, to ch** nie robota.
M
Michal1896
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: Michal1896 »

[quote=""Smiecho22""]samochód pięknie wchodzi na wysokie obroty a przy 130km/h następuje odcięcie paliwa[/quote]
Ja miałem podobnie tyle że mi najczęściej na 5/6 biegu przy ok 160km/h wyłączało się turbo, podmieniałem czujnik ciśnienia turbiny, ale problem u mnie skutecznie rozwiązała dopiero wymiana podciśnień (http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 94&t=51903) może Ci to w czymś pomoże
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”