[6N] nie odpala na benzynie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
MisiekKce
Newbie
Newbie
Kontakt:

[6N] nie odpala na benzynie

Post autor: MisiekKce »

Witam
Posiadam Polo 1,6 benzyna+gaz rocznik 95 i mam mały lub duży problem auto nie odpala mi na benzynie a dokładnie odpali ale od razu gaśnie tak jak by nie dostawał paliwa wymieniłem filtr paliwa była sprawdzana pompa u mechanika wszystko z nią ok ale auto dalej nie odpala dodam że odpalając go na samym gazie auto jeździ normalnie i tu moje pytanie gdzie szukać przyczyny usterki
Awatar użytkownika
mavq
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mavq »

M
MisiekKce
Newbie
Newbie
Kontakt:

[quote=""mavq""]Istnieje opcja szukaj :commando:

viewtopic.php?f=166&t=27810http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=166&t=27810[/quote]

Czytałem ten wątek ale nie ma w nim żadnej konkretnej odpowiedzi co może być przyczyna nie odpalania na benzynie pisałem że pompa działa poprawnie u mechanika usłyszałem że może to być uszkodzony wtrysk
Awatar użytkownika
mavq
Zainteresowany
Zainteresowany

Kup samostart i zobacz czy zagra i od razu gaz do końca wciśnij
M
MisiekKce
Newbie
Newbie
Kontakt:

oddałem do kolejnego mechanika zobaczymy co wynajdzie oczywiście pochwale się czy auto naprawione czy wyląduje w stawie :P
Awatar użytkownika
mavq
Zainteresowany
Zainteresowany

Daj znać w którym stawie to sobie po nie pojadę :beach:
M
MisiekKce
Newbie
Newbie
Kontakt:

[quote=""mavq""]Daj znać w którym stawie to sobie po nie pojadę :beach:[/quote]
Ok nie ma sprawy ale moj mechanik troche mnie pocieszyl ze nie bedzie to droga naprawa
h
hubcio133
Newbie
Newbie

Post autor: hubcio133 »

Witam
Jeśli pali na gazie OK a na benzynie nie bardzo to prawdopodobnie komputer łapie błąd. Odłącz akumulator i podłącz ponownie jeśli zapali na benzynie czyli to jest łapanie błędu przez sonde i wysyłany bład do kompa. Przerabiałem w moim POLO podobny temat.
Pozdrawiam
M
MisiekKce
Newbie
Newbie
Kontakt:

[quote=""hubcio133""]Witam
Jeśli pali na gazie OK a na benzynie nie bardzo to prawdopodobnie komputer łapie błąd. Odłącz akumulator i podłącz ponownie jeśli zapali na benzynie czyli to jest łapanie błędu przez sonde i wysyłany bład do kompa. Przerabiałem w moim POLO podobny temat.
Pozdrawiam[/quote]
W sumie nie wpadłem na to nie wiem oddalem do mechanika moim skromnym zdaniem najlepszego w k-ce napewno znajdzie przyczyne byle by mnie to za bardzo po kieszeni nie szarplo :D
h
hubcio133
Newbie
Newbie

Witaj ponownie
U mnie warsztat co montował gaz zrobił tzw amnezje komputera, czyli po każdym zgaszeniu samochodu i ponownym uruchomieniu nie zapamiętuje nic. Połączył jakieś dwa przewody dochodzące do komputera i śmiga aż miło. Koszt: nie chciał nic cały zabieg ok 15 min. Kupiłem 40%.
Pozdro
M
MisiekKce
Newbie
Newbie
Kontakt:

mechanik męczył się z nim cały dzień i dalej nic nie wie co może być przyczyną a powiem mechanik nie zdarzyło mi się aby nie znalazł przyczyny usterki a serwisowałem u niego już kilka aut co może być jeszcze przyczyną nie zapalania auta na benzynie powiem tak sprawdzone zostały pompa paliwa wtrysk wymieniono filtr paliwa komputer zresetowany i dalej nic
h
hubcio133
Newbie
Newbie

Podłączenie do komputera też nic nie dało?
S
Stanley
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Stanley »

[quote=""MisiekKce""]sprawdzone zostały pompa paliwa wtrysk wymieniono filtr paliwa komputer zresetowany i dalej nic[/quote]Dla mnie taka informacja to trochę za mało. Nie wiem jak była sprawdzana pompa, ale należało sprawdzić pod kątem wytwarzanego ciśnienia, wydajności w L/minutę, oraz czy trzyma ciśnienie przez określony czas. Załóżmy, że pompa jest OK, to twój mechanik chyba zapomniał, lub nie wie, że istnieje jeszcze coś takiego jak regulator ciśnienia paliwa.
Bez przecinaka i młota, to ch** nie robota.
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

Miałem taką sytuację, stawiałem na immo a okazało się że kostka stacyjki robiła zwarcie i odłączała zapłon.
M
MisiekKce
Newbie
Newbie
Kontakt:

Sprawa rozwiązana winny był uszkodzony wtrysk koszt używanego 50zł zamiennik 750zł oczywiście wybrałem pierwszą opcje :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”