[quote=""przemko83""]po roku troche zparciała i są takie mikropęknięcia[/quote]
dziwne że po roku ją szlak trafił :shock: a jaki przebieg auta?
[quote=""przemko83""]piszesz ze 700 zł to dużo[/quote]
w ASO niestety się cenią
podam Ci prosty przykład na bezpieczniku 10A. w ASO taki bezpiecznik kosztuje 1.80zł a w zwykłym motoryzacyjnym u Pana Kowalskiego taki sam kosztuje 0,50zł
[quote=""przemko83""].Zastanawiam się co by sie stało jakbym wymienił olej u jakiegoś prywaciarza[/quote]
raczej chyba by sie nic nie stało, teoretycznie jak jest na gwarancji to nikt poza ASO nie powinnien przy nim grzebać
ja osobiście przez okres gwarancji bym robił tzw. przeglady okresowe w ASO. drogo bo drogo ale można pózniej sobie zaoszczędzić problemów przy ewentualnych naprawach gwarancyjnych typu ze: nie zalał Pan oleju zalecanego przez producenta i to było efektem owej usterki.
Według mnie jak kupuje się auto żeby pojeździć nim 2-4 lata to warto robić przeglądy w ASO, bo ma się te wpisy w książce serwisowej i przy ewentualnej sprzedaży łatwiej znaleźć klienta bo większość ludzi "leci" na te wpisy :-D
A jeśli masz zamiar jezdzic autem 10 lat to ja bym nie robił przegladów w ASO. Zrobił bym tylko te przeglądy w ASO, które wypadają w czasie trwania gwarancji.
[quote=""przemko83""]nic więcej nie ma do wymiany[/quote]
filtr oleju
to takie moje osobiste przemyślenia, decyzja należy do Ciebie