Świeżak - nowe zdjecia :) str. 3

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

d4ri0, nie chrzan :P
Listwy w 6N sa na kleju. Jesli nie byly klejone drugi raz po fabryce, to zejda za pomoca zylki wedkarskiej, a slady kleju swietnie sie usuwa plynem attack do felg :)
[quote=""Swieżak""]ale gleby NIE będzie niestety nie te drogi nie ten kraj.[/quote]
3-4 cm w dol nie zaszkodza autu, a bedzie sie pewniej prowadzilo. Jezdze na takim i nie narzekam ani na komfort, ani na zbyt niski przeswit.
m
misiekpolo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: misiekpolo »

napewno nie kupuj najtanszych felg bo będa pogięte na pierwszych lepszych dziurach.. Pamietaj , ze nie ma nic piekniejszego jak polo na szerokiej feldze.. a jak wystaje poza błotnik lekko to juz miodzio :D do przodu wystarczy biały kierunek na poczatek.. jest to koszt niewielki bo razem z zarowkami w 60zl sie zmiescisz.. lampy tylne tez raczej bym nie polecal takich jak ogladasz bo sa to w wiekszosci tzw. "chinole" i mozesz trafic dobre jakosciowo , a mozesz trafic na badziewie.. lampy od 6n2 (http://allegro.pl/item706303736_lampa_t ... hella.html) napewno duzo lepiej beda wygladaly
Awatar użytkownika
Swieżak
Początkujący
Początkujący

Post autor: Swieżak »

[quote=""Kubrick""]
3-4 cm w dol nie zaszkodza autu, a bedzie sie pewniej prowadzilo. Jezdze na takim i nie narzekam ani na komfort, ani na zbyt niski przeswit.[/quote]

Ciekawa rada i trzeba ją poważnie przemyśleć.

a jeśli chodzi o felgi [quote=""d4ri0""]
jest mnóstwo wzorów felg, ale może coś lepszej jakości niż tania chińszczyzna?
[/quote]

jakieś sugestie ? z góry dziękuję :)

Misiekpolo --- > Dzięki za dokładne przedstawienie tego co może okazać sie lipą. Tylne lampy bedą takie jak wkleiłes link już zamówiłem..... tylko te felgi.... każdy samochód zasługuje na ładne buty :)
Niech boi się ten, którego boją się wszyscy, niech boją się wszyscy,którego boi się ten.

Moje POLO - viewtopic.php?f=77&t=7321&start=40
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: d4ri0 »

dobra dobra macie 6n-ki i jesteście najmądrzejsi :amen:
ale widziałem kiedyś drzwi od 6n i były dziury po spinkach.
[quote=""Swieżak""]jakieś sugestie ? z góry dziękuję[/quote]
ja miałem kiedyś takie:
http://moto.allegro.pl/item725397053_do ... 4x100.html
jeśli chcesz w rozsądnej cenie mogę odsprzedać:)
a te moim zdaniem bardzo dobrze by pasowały:
http://moto.allegro.pl/item720031513_rh ... _igly.html

jeszcze wracając do lamp z tyłu to tylko ori 6n2. żadnych geylooków nie zakładaj.
[size=12px]http]

[size=12px]viewtopic.php?f=58&t=61866[/url]
s
svn
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: svn »

BBSy lub ATS CUP.
Obrazek
Awatar użytkownika
Swieżak
Początkujący
Początkujący

a co powiecie na temat kierownicy ?
przyglądałem sie normalnej kierownicy trójramiennej VW skórzanej ( często spotykana w golfach 4, passatach)
jak i kierownicy od lupo ( wiadomo 3 ramienna z srebrnymi ramionami)
moja obawa jest tylko jedna czy to będzie pasować bo sam do końca przekonany nie jestem
Niech boi się ten, którego boją się wszyscy, niech boją się wszyscy,którego boi się ten.

m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: misiek89 »

Swieżak
zanim zaczniesz cos modzić przy polo, to najpierw doprowadź je do przyzwoitego stanu tzn. "wyklep" ten zderzak z tylu ;)

swoją drogą ten przebieg to ciekawy :-D
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
Awatar użytkownika
Swieżak
Początkujący
Początkujący

[quote=""misiek89""]Swieżak
zanim zaczniesz cos modzić przy polo, to najpierw doprowadź je do przyzwoitego stanu tzn. "wyklep" ten zderzak z tylu ;)

swoją drogą ten przebieg to ciekawy :-D[/quote]

wiadomo zderzak to podstawa więc nawet nie pisałem o tym :) prawdopodobnie jutro już nic tam nie będzie :)

Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Powstrzymywałem się 2 dni, żeby nic nie napisać ale
Swieżak opracuj jakąś koncepcję :oki: - bo widzę, że robicie z Twojego polo kram - misz masz - 1001 drobiazgów.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
Swieżak
Początkujący
Początkujący

[quote=""Artpolo""]Powstrzymywałem się 2 dni, żeby nic nie napisać ale
Swieżak opracuj jakąś koncepcję :oki: - bo widzę, że robicie z Twojego polo kram - misz masz - 1001 drobiazgów.[/quote]

Rozumiem Twoje zaniepokojenie ;) ale ja Tylko zbieram pomysły od Was bardziej doświadczonych nie mam zamiaru zrobić choinki z samochodu poprostu postaram sie wybrać pomysły najlepsze i takie, które bedą mi odpowiadać

Awatar użytkownika
Alwaro89
Początkujący
Początkujący

Post autor: Alwaro89 »

Wracając do listw ja mam ściągnięte i mój szwagier ściągał... Zero dziur... Może to zależy od rocznika auta??? Albo od wersji 3D, 5D??? Ja i szwagier mamy obydwoje 3D...
A felgi... Mała rada... Jak kupujesz coś tańszego patrz na ET felgi, czym mniejsze tym lepiej. Ja kupiłem niby ładne z rantem a dupa... Schowane pod blachę... Na allegro było inne zdjęcie niż w rzeczywistości, prawdopodobnie ten sam wzór, ale szerszej. Porównaj sobie:
Obrazek
Obrazek
Teraz sam szukam innych... 8j szerokość minimum żeby można było ładnie naciągnąć oponę, jakiś rant, przyzwoite ET i jest miodzio!!!
PS: Moje fele to chinole jeżdżę cały sezon i bylem na wyważarce tydzień temu... Prościutkie!!! Jak będziesz jeżdził po dziurach to pokrzywisz i BBS i Borbety i inne znane firmy...
Umc!!! Umc!!! Bo bez tuningu to nie ma jeżdżenia... haha :)
Awatar użytkownika
Swieżak
Początkujący
Początkujący

Czytając niemal wszystkie tematy o "naszych" polówkach mam mega mętlik w głowie. Broń boże nie chce wiejskiego tuningu. dobrze jest poznać zdanie innych bo ogladając inne samochody zacząłem nieco pojmować o co w tym wszystkim chodzi.
Jedna prośba do każdego kto ma ochotę pomóc. Mam nieco odłozonego grosza wystarczy na felgi lampy przód, kierownicę, lampy tył i może cos dojdzie do tego jeśli wczesniejsze rzeczy wyjdą taniej.
Proszę Was o kilka propozycji do w/w części, a prośba bierze sie z tego ze chce upewnic sie ze moje rozumowanie idzie w dobrym kierunku.
Wiadomo wybiorę sam, czy bedę sie wstydził za auto czy z dumą się obnosił to zalezy ode mnie, ale pytać o porade to nic złego :)
wiec z gory dziekuje tym co zechca pomóc :)

Awatar użytkownika
Primo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Primo »

No to tak:
Felga: Ats cup, steffany, bbs rs, powertech...
Lampy przód: albo seryjne albo inpro które ciężko dostać
Lampy tył: dymione helle i może białe diodowe
Kiera: mi najbardziej pasuje orginalna z poduchą
Taloe moje propozycje, powodzenia w wyborze. Nie zapomnij o glebie :P
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Swieżak
Początkujący
Początkujący

No wkońcu cos ruszyło i u mnie tak więc przedstawiam swoją polówkę z lekko zmienionym przodem :) mianowicie grill bez znaczka oraz szeroki zderzak :)

Obrazek
Obrazek

ja jestem zachwycony a to najważniejsze :)
ciekawe co Wy sądzicie :) ??

Awatar użytkownika
Lazzy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Lazzy »

[quote=""aniula24""]Dobra wyjsciowa baza do zabawy w modzenie ;) lampki z 6n2 na tyl najlepiej by tu moim zdaniem pasowaly.Wedlug mnie dobrze ze wybierasz felgi inne niz wiekszosc (np.niesmiertelne BBS-y;) ) radze popatrzec,poczytac tematy innych forumowiczow,jest tu tyle pomyslow ze napewno cos znajdziesz dla siebie ,rob tak zeby Tobie sie auto podobalo bo to Ty masz byc z Niego zadowolony :)[/quote]

zgadzam sie z aniulą :) lampy tył 6N2, przód seria proponuje przyciemnić (smoked front) znaczek na grillu w czarny mat listwy out ewentualnie prysnąć w kolor wraz z klamkami. Do tego dobra felga i miodzio Pozdrawiam.
http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =29&t=2800 - siedział samotnie w polo palcem rysując na szybie serce myśląc o niej
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”