Polo 6n 1.3 1994 rok. Kupiłem je 3 miesiące temu. Od początku stuka.Wymieniłem poduszki amortyzatorów i tulejki na wahaczach po obu stronach i nadal stuka. Wykręcałem kilka razy całą kolumnę, sprężyna ok, wymieniłem dekielek który ją trzyma na miejscu bo był trochę bybity i nadal stuka. Amortyzatory ok 70% i już nie wiem co to może być. A i zaciski hamulców też ok, wszystko poskręcane. Może ktoś coś podpowie. Stuka na dołkach i po przejechaniu sporej odległości zaczyna i na równej drodze.
Polo 6n 1.3 ADX 55km 1994 LPG Seat Leon 1m 1.9tdi ASZ 130km 2004 Bmw e46 318i 1.9 118km 1999 LPG
miałem ten sam problem na 100 % drążki kierownicze od strony maglownicy są bez smarowania jest tam takie jabłko i nie ma smaru to jest powodem uderzeń. Musisz zdjąć gumy osłaniające, porządnie przesmarować te jabłka i powinno być dobrze. Najlepiej odkręć końcówki drążków przy zwrotnicach i sprawdź ruszając drążkiem do siebie i od siebie czy nie ma luzów być może że przesmarowanie nie pomoże i trzeba będzie je wymienić. Ja póki co mam spokój ale jak zaczną znowu skrzypieć to już wymienię na nowe ( mogę Ci powiedzieć koszty operacji bo już się dowiadywałem Drążki po 60 zł wymiana 40 zł + ustawienie zbieżności 30 zł ) Pozdro