Co do koloru sprężyn to są niebieskie (przód i tył).
murzyn Dlatego właśnie uparłem się na VKLR :cool2: Przeczytałem, że przez łożyska kulkowe turbo ma lepszego spool up'a, a do tego jest chłodzona cieczą, co napewno poprawia jej żywotność.
Jeśli chodzi o te magiczne 300KM - Zobaczymy jak to wyjdzie na firadach. Nie chce aż tak żyłować silnika i później martwić sie o inne podzespoły. Póki co zostaje tak jak jest. (Brak kasy). Wtryski będę raczej wymieniał, bo przy mocno ustawionej klimie nie ma czym jechać do 2tys. obrotów ;P
Jak narazie jestem tydzień po wymianie sprzęgła. Założony jest zestaw od Bartka czyli valeo ze sztywnym kołem + organiczna tarcza i całość wyważona, wygląda to tak:
Jeździ się na tym super. Skończyło się haczenie skrzyni przy przerzucaniu z 1-R-1 podczas manewrów parkingowych.
Skończyły sie wibracje wewnątrz auta - co powiem szczerze pozytywnie mnie zaskoczyło. Jak czytałem ludzie właśnie na to narzekają po przesiadce z dwumasu na jednomas. Moje koło dwumasowe nie było w tragicznym stanie (jak powiedział mechanik), mimo to, na jednomasie wibracji poprostu nie ma. Jedyny minus tego zestawu jest taki, że całość pracuje nieco głośniej. Na niskich obrotach (przy ruszaniu) słuchać lekko pracę sprężyn na tarczy - ale nie przeszkadza to zupełnie.