brytfanna - żółte Polo 9n3 1.9 TDI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
zxxck
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: zxxck »

Gratulacje projektu i wykresiku bo naprawdę jest czego :bow:

Co do tematu hebli...

Zmiana z 288 na 312 znowu strasznej różnicy nie ma a koszta są dość duże ;/ W związku z tym proponowałbym CI może zmianę tylko i wyłącznie zacisku z jedno tłoczkowego na dwu :) Taki zestawik np. z Audi S2 2-tłoczkowe Girling 60 przez co koszta takiego hebalka zmniejszą Ci się o połowę a równie fajnie będzie hamowało :) Ewentualnie jeżeli jeszcze chciałbyś coś polepszyć to zapodaj serwo z Transportera albo Sharana :)
Awatar użytkownika
brytfanna
Początkujący
Początkujący

Post autor: brytfanna »

[quote=""Adrian_Malbork""]bryta, w dół go ale 2-3cm :D Bez przesady to szerokie koło i będzie mega sztywno.. a jak zrzucisz niżej to będzie tarcie przy manewrach :D
Jest zacnie. Jakie buty ?[/quote]

Chcę tylko springi Eibacha, powinno być -3 cm akurat... Chociaż jak się rozgadałam z panami od zbieżności, to powiedzieli, że warto od razu dać amory i poliuretanowe tuleje :P
Opony w końcu Uniroyal RainSport 3 205/40R17, w porównaniu do starych to kleją jak złe, jestem zachwycona :) A w komforcie nie odczułam wielkiej różnicy, mimo że wszyscy mnie straszyli.

[quote=""zxxck""]
Zmiana z 288 na 312 znowu strasznej różnicy nie ma a koszta są dość duże ;/ W związku z tym proponowałbym CI może zmianę tylko i wyłącznie zacisku z jedno tłoczkowego na dwu :) Taki zestawik np. z Audi S2 2-tłoczkowe Girling 60 przez co koszta takiego hebalka zmniejszą Ci się o połowę a równie fajnie będzie hamowało :) Ewentualnie jeżeli jeszcze chciałbyś coś polepszyć to zapodaj serwo z Transportera albo Sharana :)[/quote]

No właśnie podobnie to już rozkminiłam, że wychodzi parę tys za swap hamulców, ale co z tego, że będą większe, jeśli tarcze i klocki będą ze średniej półki... A znowu porządne tarcze 312 kosztują proporcjonalnie więcej niż 288, więc koszta się mnożą i mnożą. No i warto od razu dać też większe na tył, wychodzi droga zabawa... Dzięki za podpowiedź z samymi zaciskami, nie wiedziałam, od czego podejdą, sprawdzę temat :) No bo jednak hamulce ważna sprawa.
Awatar użytkownika
zxxck
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: zxxck »

Jak byś potrzebował jakiejś pomocy co do hamulcy do podbij na pw :) Cały sens w tym żeby zrobić to z głową i w miarę niskimi kosztami :)
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""zxxck""]potrzebował[/quote]
Potrzebowała :)
Awatar użytkownika
brytfanna
Początkujący
Początkujący

Dobra Panowie, mam dylemat moralny, mam nadzieję, że pomożecie ;)

Trafiłam w internetach na takie światła:
Obrazek

I trochę zgłupiałam... Bo tylne światła w 9n3 to jedyne, co mi się w tym samochodzie wizualnie nie podoba :P Oczy pokemona i do tego te srebrne, niepasujące do niczego ringi.
Z drugiej strony... No to jednak nie ori, boję się, że od takich ledów blisko do agrotuningu, no i trochę kosztują.

Hit czy kit?
Awatar użytkownika
qqrydza
Początkujący
Początkujący

Post autor: qqrydza »

Co tam lampy, pisz co z mocą :D Siedzi juz GTB czy narazie seria? Napisz jak się sprawą rozwiązała z turbo "znalazło" się?

Wracając do lampek. Ładne jak na nie ori, kojarzą mi się z polo 6R. Chcesz znać moje zdanie, co jak co, ale lampek nie ruszaj, tutaj jest naprawdę cienka granica miedzy agro a czymś godnym. Sam miałem dłubać Xeon w jednej z firm która je wrzuca, ale nie odpowiada mi widok soczewki w przedniej lampie.
Bez dymu nie ma ognia Obrazek
mój czarnuch
Awatar użytkownika
brytfanna
Początkujący
Początkujący

[quote=""qqrydza""]Co tam lampy, pisz co z mocą :D Siedzi juz GTB czy narazie seria? Napisz jak się sprawą rozwiązała z turbo "znalazło" się? [/quote]
Oj o tym to chciałam jak już wyjedzie... Może w przyszłym tygodniu :)
Trochę się to ciągnie, ale powiem tylko że będzie gruuubo... Jedne mody pociągają za sobą kolejne, a że chciałam już mieć wszystko zrobione u jednego mechanika, to wyszedł srogi projekt... Sama się trochę boję :P
Nie wiem co masz na myśli ze "znalazło", znalazł to się na pewno wirnik w tylnym tłumiku ;) :P

Obrazek

[quote=""qqrydza""]
Wracając do lampek. Ładne jak na nie ori, kojarzą mi się z polo 6R. Chcesz znać moje zdanie, co jak co, ale lampek nie ruszaj, tutaj jest naprawdę cienka granica miedzy agro a czymś godnym. [/quote]
No dokładnie tego się obawiam... A lampy z 6R mi się bardzo bardzo podobają, no, tylko że to jednak ciągle nie 6R, nie ma co udawać...
Awatar użytkownika
qqrydza
Początkujący
Początkujący

Post autor: qqrydza »

Miałem na myśli właśnie wirnik, bo pamiętam że poszedł gdzieś na spacer :D

Co z silnikiem? Bardzo go poy...bao? :shock:
Bez dymu nie ma ognia Obrazek
mój czarnuch
Awatar użytkownika
brytfanna
Początkujący
Początkujący

[quote=""qqrydza""]Miałem na myśli właśnie wirnik, bo pamiętam że poszedł gdzieś na spacer :D [/quote]
No, myślałam, że został na obwodnicy, ale nie zmieścił się przez końcówkę wydechu ;)
[quote=""qqrydza""]
Co z silnikiem? Bardzo go poy...bao? :shock:[/quote]
Motorownia na szczęście nie oberwała, intercooler wszystko zatrzymał :)
Awatar użytkownika
Adrian_Malbork
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Adrian_Malbork »

Widze, ze rośnie godny rywal ;> Tuningowce wstawiajo turbiny na zime
230+ ? :D
Fajny avatar, tylko szkoda, ze nie na gołe nogi :crazy: :crazy:
Obrazek
Awatar użytkownika
brytfanna
Początkujący
Początkujący

[quote=""Adrian_Malbork""]Widze, ze rośnie godny rywal ;> Tuningowce wstawiajo turbiny na zime
230+ ? :D
[/quote]

bardzo 230+... :D

[quote=""Adrian_Malbork""]
Fajny avatar, tylko szkoda, ze nie na gołe nogi :crazy: :crazy:[/quote]

Chłodno było a i nogi mam nienajlepsze ;)
Awatar użytkownika
Adrian_Malbork
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Oj tam przy takiej rozdzielczości nie widać włosków :grin: :grin:

Bardzo 230+ ? Celujesz w projektu lukkoz itp ? po 300+ ?
Na forum ibizy trochę już tego poprzerabiali chłopaki bo jakoś przy polo straszna bieda z modami.
Chętnie się złapie z ciekawości z rolki jak będziesz miała te okolice 220.

I jak przez Ciebie będę musiał wsadzić k04 do siebie to powiem dziewczynie, ze Twoja wina i ma z Tobą rozmawiać :D
Obrazek
Awatar użytkownika
brytfanna
Początkujący
Początkujący

[quote=""Adrian_Malbork""]Oj tam przy takiej rozdzielczości nie widać włosków :grin: :grin: [/quote]
To się nazywa setup zima!!! ;)

Bardzo 230+ ? Celujesz w projektu lukkoz itp ? po 300+ ?
Na forum ibizy trochę już tego poprzerabiali chłopaki bo jakoś przy polo straszna bieda z modami.
Chętnie się złapie z ciekawości z rolki jak będziesz miała te okolice 220. [/quote]
Bardzo. Jakoś tak wyszło z rozpędu że może być i trójka z przodu... Ale oczywiście jeśli ma być mielone do czwartego biegu to wolę mniej. Na razie nie chcę za bardzo się rozpisywać dopóki to nie wyjedzie - sama jestem mega ciekawa i popadam ze skrajności w skrajność - od "będę miała najszybsze Polo na ropie!" do "na cholerę mi w ogóle te mody?" :D
Forum Ibizy podglądam ale nie piszę, nie zamierzam z nikim konkurować w tej kwestii, zresztą jak coś to przecież i tak nie ja w tym dłubię tylko tuner :)
No i tam faktycznie bardziej performęs, u nas same 6n-ki w dżerman stajlu low&slow :)
I w tajemnicy Wam powiem, że mi się te smutne hipopotamy 6L nie podobają, dlatego się cieszę że mam Polo :P ;)

Złapać się możemy czarną iKrisa, dzisiaj się stroi na okolice 240, tylko on wąteczku jej nie założył :P

I jak przez Ciebie będę musiał wsadzić k04 do siebie to powiem dziewczynie, ze Twoja wina i ma z Tobą rozmawiać :D[/quote]
dobra dobra, mnie w to nie mieszaj ;) Po prostu potrzebowaliście impulsu do modów leniuchy, no to macie :P ;) Zbroić się przez zimę trzeba!
Awatar użytkownika
Adrian_Malbork
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Setup zima, zależy czy masz kolce Hahaha

Nie no z Krisem nie ma co się łapać. ja mam równe 200 teraz więc nie podjezdżam.
6l miałem przez rok i mnie nie ruszał więc codziennie rano wsiadając do samochodu nie czułem tego czegoś..

Pytanie czy już 250 nie będzie za dużo. Moment straszny będzie. do 200km/h rozbujasz się szybko. Więcej się bardzo rzadko jezdzi. z trakcją będzie duży problem, no ale zbrójcie się zbrójcie z Krisem. Trzeba stworzyć jakąś mocniejszą grupę polówek.
Fajnie, ze się coś rusza. Po prostu 9n3 już są w miarę dostępnych cenach.
kaszlaki 75 konne już nie bawią. Gleba to nie wszystko.
Obrazek
Awatar użytkownika
Iceman
Swój
Swój

Post autor: Iceman »

no ładnie modzicie z tymi polówkami :)

w 6n jest low&slow, w 6n2 królują gti-ki, a w 9n3 będzie 200KM z dużym + i to już jest ładna torpeda w takiej budzie

mi się już chyba mówiąc kolokwialnie polówki przejadły i dla mnie 9n3 jest w całokształcie za słabym samochodem żeby pakować większą kasę w mody, choć może z drugiej strony dla takiego miejskiego killera spod świateł warto :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „9N3”