Moderatorzy: Global Moderator, Moderator
tak ABU jest największym silnikiem bez przerabiania podłużnic lub mniejszy z wersji gt 1,3 3F 75-78KM (różnica w wałkach rozrządu)1. Jaki silnik podejdzie bez przeróbek (ABU)?
nie rozumiem2. Czy muszę wymienić aby zamontować silnik?
tak i silnik się szybciej wkręci na obroty3. Czy pasuje mój zamach i sprzęgło? (sprzęgło ma ok 10000 km )
nie musisz ale kuzynowi na 4b spalanie nie z chodzi poniżej 10l/100 km a skrzynia 5 podejdzie jeżeli posiadasz do niej łapy bo są inne niż w 4b4. Czy muszę wymieniać skrzynie, jeżeli tak to czy podejdzie od 1.4d 5 biegów.
czy sam robisz swap czy komuś musisz zapłacić możesz wtrysk z 1,8 będzie ciut mocniejszy wiązka5. Co muszę liczyć do silnika oprócz oleju. Jak wygląda tam sprawa rozrządu.
jak tego nie robiłeś wcześniej to do 2 dni się wyrobisz na spokojnie6. Mam dostęp do stanowiska z podnośnikiem. Ile czasu trzeba liczyć na wymianę silnika?
myślę że tak7. czy 600 PLN styknie (posiadam olej, płyn chłodzący)
zależy w jakim stanie ale różnie ludzie cenią8. Czy za fotele + boczki z gt warto zapłacić 350 zł?
tak tylko są problemy z włożeniem linki prędkościomierza a tak to bez problemu9. Czy zegary z obrotomierzem będą działały? Aktualnie posiadam z zegarkiem.