Zmiana lamp z seryjnych na... - mozliwosci

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Archeo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Archeo »

Takie coś powinno się znaleźć ( moim zdaniem ) w 100 technicznych pytań, ale skoro faktycznie jest tu na to ten dział to przepraszam za zamieszanie, wziaść mnie pod :butcher: :vinsent: ... Ale wiecie pod wygląd może zaliczyć się pytania odnoście czy pasuje klapa z 6N2 bo ładniej wygląda. ;/

Sorki @grani22
Obrazek
Awatar użytkownika
Primo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Primo »

Mam takie pytanko bo chciałem orginalne lampy przemalowac na całe czerwone ale niewiem jak sie do tego zabrać. Jak rozkleić lampy, czym pomalować co zrobić żeby kierunek był pomarańczowy i co ze wstecznym? Pamiętam ze starego forum ze ktoś robił takie lampy i były dość ciemno czerwone.
Proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Kolego nie lepiej kupić lampy od 6n2 ?:)
Awatar użytkownika
szkodnik
Początkujący
Początkujący

Post autor: szkodnik »

po pierwsze to jak chcesz koniecznie malować to od zewnątrz bo zawsze mozesz to umyć potem rozpuszczalnikiem ale efekt i tak nie bedzie powalający zainwestuj w lampki od 6N2 bo naprawdę warto sam się przekonałem ;)
malować jak coś to lakierem do lamp motip czerwony a co do kierunku to wkladasz zieloną żarówke i mryga na pomaranczowo :-D
Awatar użytkownika
Primo
Mały interesant
Mały interesant

Wiem że lepiej ale od kilku dni mam mleczne lampy na tył i chciałem coś pokombinować z orginalnymi bo i tak ich nie sprzedam. Lampy od 6n2 ma już tyle osób że nie będe tego powielał, może mi coś wyjdzie z tymi. A co do wstecznego, to poprostu nie maluje tak maskuje go i tyle?
Awatar użytkownika
szkodnik
Początkujący
Początkujący

Post autor: szkodnik »

mozesz tego miejsca nie malowac albo sie nie przejmowac ze bedzie zamalowany bo lampa duzo lepiej wyglada cala czerwona ;)
Awatar użytkownika
Diablo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Diablo »

Ja tak malowałem :grin: Motip czerwony do lamp wymontuj lampy i dobrze poobklejaj żeby nie pomalować czarnego plastiku i najlepiej obklej też wsteczny, bo ja tego nie zrobiłem i będzie problem na przeglądzie - świeci na czerwono... :-D Normalnie z zewnątrz maluj chyba potrzeba ok 4-5 warstw
Foto:
Obrazek
Obrazek
Prace trwają :butcher:
viewtopic.php?f=29&t=1579&start=20
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

Skoro chcesz malować lampy na czerwono, równie dobrze mogłeś nie kupować białych i pomalować serię. Efekt podobny.
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
Awatar użytkownika
Primo
Mały interesant
Mały interesant

Olo
Ale ja chciałem białe i dlatego je zamontowałem już na auto. Mam zdjęte seryjne i chciałbym spróbowac jak to wyjdzie bo i tak mi będą leżeć w piwnicy.
Diablo
Dzięki, a da się później ewentualni zmyć rozpuszczalnikiem?
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

[quote=""Primo""]a da się później ewentualni zmyć rozpuszczalnikiem?[/quote]
da sie zmyc, zmywałem motipa nawet rozpuszczalnikiem nitro i plastik sie nie "roztopił"
g
grani22
Newbie
Newbie

Post autor: grani22 »

wymysliłem takie coś:
-założe białe kierunki bo jednak z tego, co słyszałem to smoked nie bardzo pasuje do jasnego koloru auta
-co zrobić z tylnymi światłami ... na czerowno? nie bardzo, bo dowodzik zabiorą... z 6n2? też nie wiem czy beda pasować do wąskich zderzaków
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""grani22""]też nie wiem czy beda pasować do wąskich zderzaków[/quote]
Będziesz miał bodziec żeby zmienić na szerokie zderzaki :)
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

[quote=""czaja454""]Będziesz miał bodziec żeby zmienić na szerokie zderzaki :)[/quote]
dokladnie :oki:
Awatar użytkownika
aniula24
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: aniula24 »

grani22
te kierunki, ktore podales w linku sa bardzo fajne, tylko odrazu trzeba je silikonem zabezpieczyc, bo paruja niestety bardzo.U mnie silikon rozwiazal sprawe:) uwazam ze do smoked frontu beda pasowac bardzo fajnie :) ale jesli auto jasne to mozna pojsc we wszystko jasne :) a na tyl jak najbardziej 6N2, nie raza przy waskich zderzakach, z czasem zmienisz na szerokie :) a jaki wogole kolorek auta masz??
Awatar użytkownika
legionista
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: legionista »

Witam

Czy da się przerobić lusterka te z 9n na te z 9n3? Chodzi mi o zrobienie w nich kierunkowskazów.

Pozdrawiam.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „pytania dotyczące stylingu”