a jak nie ma numerow to jak rozpoznac ktory lewy a ktory prawy?
pytam dlatego ze wycignalem wahacze w celu wymiany tulei a ze sie spieszylo to nie zaznaczylem ktory gdzie siedzial
poskladalem wsio do kupy i okazalo sie ze lewe kolo jest bardziej wysuniete do przodu niz prawe i opona na skrecie w prawo obciera o nadkole
czy moga byc odwrotnie zalozone wachacze ?
są takie same ale mogłeś mieć skoszony i po zamianie wymiary nie pasują
to tak jak obudowa skrzyni biegów jest taka sama w dieslu i benzynie różni się tylko jakimś wypustem który trzeba zeszlifować o czym mówi serwisówka a obudowa sprzęgła jest inna w kazdej wersji silnika
ten link pokazuje ze sa inne ,nawet maja inny nr katalogowy :!: prawy i lewy,z reszta jak ja wymieniałem u siebie kompletne to tez z dwóch aukcji kupowałem :!:
Są takie same. Jeden wahacz ma dwa różne numery po obu stronach. Weźcie do ręki oryginalny wahacz, po jednej stronie ma numer strony prawej, po drugiej lewej. Przerabiane u turzola. Jedyna różnica była taka, że trzeba było odpowiednio nabić tuleje poliuteranowe bo miały rozróżnienie góra-dół.
[quote=""Olo""]Są takie same. Jeden wahacz ma dwa różne numery po obu stronach. Weźcie do ręki oryginalny wahacz, po jednej stronie ma numer strony prawej, po drugiej lewej. Przerabiane u turzola. Jedyna różnica była taka, że trzeba było odpowiednio nabić tuleje poliuteranowe bo miały rozróżnienie góra-dół.[/quote]
podpisuje sie pod tym
Z reszta etka tez podaje 1 nr katalogowy dla wahacza. Nie ma rozróżnienia ktora strona