[quote=""freeyourmind""]a znowu pod wtrysk patrzac przez otwor co wkreca sie pompke z plywakiem musi byc taki murek z blachy do okola dodatko(w gaznikowym tego nie ma)ja raz popelnilem ten blad i nie wyciagalo mi wtedy paliwa.dlaczego to nie mam pojecia.pozdro
[/quote]
Witam
Mam pytanie odnośnie zbiornika jaki ma być do silnika Diesla 1.4 D chodzi mi czy ma byc z tym "murkiem czy bez" ??
Cześć, mam problem z tankowaniem..nie mogę nalać paliwa do baku ciągiem, bo w pistolecie od dystrybutora blokuje mi przepływ co jakieś 0,5l (leje pół litra- blokada- pól litra- blokada itd) Wiecie może co jest przyczyną? Coś z odpowietrzeniem baku? Jak się do tego zabrać? Pozdrawiam.
miałem taką sytuacje ostatnio na jednej stacji ale przy kolejnym tankowaniu na innej stacji (obie były BP) było już ok, pełen bak na blokadzie pistoletu zalany bez przerw
na tej stacji gdzie odskakiwał co chwila pomogło zalewanie mniejszym strumieniem
Panowie, czy da radę wymienić bak bez użycia kanału? Nie mam kanału, a ostatnio jak wymieniałem tłumik to połączyłem z katalizatorem na pastę ceramiczną, teraz jak się utwardziła to pewnie byłby problem rozłączyć (a tu brak kanału).
Czy jak uniosę na podnośniku i zdejmę koło to jakoś da radę wymanewrować?
najlepiej jakbys mial podniesiony tył z obu stron i zabezpieczone zeby jakims cudem nie spadl... bez kanału idzie ogarnac ale beda meczarnie... z rozlaczeniem wydechu tez jakos pojdzie
Bak udało się wymienić bez problemu bez kanału. Po podłączeniu nowego mam teraz problem. Jak tankuję do automatycznego wyłączenia pistoletu dystrybutora to w momencie wyłączenia zawsze "rzygnie" paliwem z wlewu. Co może to powodować? Węże wszystkie podłączone jak należy, wąż odpowietrzenia wlewu nie jest zgnieciony. Nie mam pojęcia co jest nie tak.
Jedyne co zauważyłem to że rura wlewów jet minimalna wyższa i pistolet nie wsuwa się do końca jakieś 5mm, ale to nie powinno mieć nic do tego bo podobnie działo się na stacjach gdzie pistolet do tankowania był taki duży z okienkiem reklamowym.
Muszę to poprawić bo co tankowanie to gejzer :/. Czyżby zamiennik baku był źle wykonany? Zastawka wlewu zasłania dyszę pistoletu?
Witam ja mam taki problem mam Polo 86c2f 1.4 D od nie dawna i zauważyłem takie coś jeśli zatankuję więcej niż pół baku to zauważam że mi kapie z boku po tej rurze tylko nie wiem kurcze jak to zabezpieczyć lub w ogóle co w tym przypadku zrobić proszę o pomoc
[quote=""PrezesRrz""]Witam ja mam taki problem mam Polo 86c2f 1.4 D od nie dawna i zauważyłem takie coś jeśli zatankuję więcej niż pół baku to zauważam że mi kapie z boku po tej rurze tylko nie wiem kurcze jak to zabezpie[/quote]
Ja w takiej sytuacji wymienilem bak bo po wyciągnięciu i do czyszczeniu nie tylko tam cieklo a cieknie na tysiąc procent z łączenia tej rury zr zbiornikiem możesz próbować to jakoś latać ale jaki będzie efekt tego nie wiadomo a zbiorniki nowe nie są jakoś trudno dostępne i drogie
[quote=""lampik""]Cześć, przyszła tyska na Matyska, wymiana baku mnie czeka stary wywalony , czy mógł by ktoś podpowiedziec jaki wybraćm, i gdzie kupować ?
Polo 86c 90r. 1.0 CAT obecnie jest mod pod maską i przyszedł 1.3PY na pełnej szprycy, jakieś pomysły ?[/quote]
Ja kupowalem bo w focie powiem ci ze jak na zamiennik wpasowal się nawet smiem twierdzić idealnie