Swapped 6n2 Black by yamato GTD wannabe

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

świetnie wygląda :good:

opona z tyłu chyba trze?
Awatar użytkownika
yamato
KANDYDAT

Post autor: yamato »

Zależy od drogi, jak jechaliśmy we dwóch z pełnym bagażnikiem do wilczych to o dziwo tylko w mieście, na drogach w remoncie albo na większych nierównościach, a tak to nie, ale klepać trzeba :-D
Awatar użytkownika
Wojciechus
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Wojciechus »

kolego nie doczytałem się w temacie jakie wymiary ma ten falken?
Awatar użytkownika
And1
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: And1 »

Idealny przykład że dobra fela i zawiecha to wystarczające zmiany aby było pięknie.
:bow: świetnie wyszło
Polo 86c Tadeusz
A
Anonymous

jakie opony tam siedza bo to jest 7j rozumiem ?
Awatar użytkownika
yamato
KANDYDAT

Kółeczka 15" 7J ET12, na to "naciągnięte" balony 175/50 :)
Awatar użytkownika
yamato
KANDYDAT

Dawno nic nie pisałem, ale przez cały ten czas nie próżnowałem. Pomalowałem rączki drzwi, wleciał komplet Recaro GTI Edition z gofra po wizycie u tapicera i po pralni. Mój bucefał był też u mechanika, wymieniony podnośnik szyby, podspawali wydech, wymienili czujnik ABSu i przetkali kanały odprowadzania wody. W międzyczasie wyrolowałem nadkola, wrzuciłem odboje, wpadła też rozpórka Wiechers na przód. Opony kleją niebotycznie, ale niestety trzeba iść niżej więc postaram się je opchnąć a ich miejsce zajmą 165/45 albo 165/50, tu jeszcze muszę się zdecydować. Komplet na zimę wpadł dokładnie dzisiaj, jechałem prawie 100km w jedną stronę po szerokie serduszka w białym połysku. Trochę obdrapane, ale przejechały tylko sezon na tym malowaniu więc na zimę naprawdę dobry setup powinien wyjść. no i ciągle chcę zejść niżej, bo jest koza okropna... Trochę fotek, resztę postaram się wrzucić następnym razem.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

PS. Upały dają w kość, ale Bucefałowi najwyraźniej służą, spalanie w mieście 5,77l/100km :mrgreen:
A
Anonymous

ile te serduszka mają cali? O.o
na oko 8 albo 9

8j dało by et w okolicach 12.. czyli jeszcze szerzej niż u mnie (co niedługo zmienię)
Awatar użytkownika
yamato
KANDYDAT

serducha mają 8J, patrząc do obecnych to siedzą szerzej o jakieś 3mm, co dawałoby ET w okolicach 20-22 według willtheyfit. setup planowany na zimę dlatego mam problem ze znalezieniem opon, wziąłbym 155/55 ale obawiam się o samobójstwo :mrgreen:
A
Anonymous

zimówka na naciągu?
hmm podobno nie zdaje egzaminu

to 15 et36? czy jakieś inne?
Awatar użytkownika
yamato
KANDYDAT

et w 15 wynosi 12 przy 7J, stal wychodzi bardziej o jakieś 3mm, co według willtheyfit metodą prób i błędów dało mi ET w stalo około 20 :) właśnie szukałem informacji o naciągu na zimówkach, dowiedziałem się tylko tyle że są bardziej miękkie ale jak to oddziałuje to nie mam pojęcia... tu niby ktoś zakładał, jakoś to wygląda
Obrazek
A
Anonymous

chodziło mi o to co jest nabite na tych stalówkach
Awatar użytkownika
yamato
KANDYDAT

na stalówkach nabite jest bodajże 6J ET38, musiałbym sprawdzić
A
Anonymous

w takim razie 8j ma et12
http://www.willtheyfit.com/index.php?wi ... 12#content
ale stal i alu trochę inaczej siada pomijając fakt czy ktoś kto poszerzał wziął cal za 2.6 czy 2.5cm :P
jak ja robiłem 7.3cala w 86c2f to na wulkanizacji kolega zmierzył takimi szczypcami 7cali więc rożnie to bywa z tymi szerokimi stalówkami
Awatar użytkownika
yamato
KANDYDAT

żeby nie było że nic się nie dzieje, wrzucam jedną fotkę, na więcej nie ma czasu póki co, jest jeszcze parę rzeczy do zrobienia przed Więcborkiem :grin:
wleciało wnętrze Recaro 30 Jahre Edition, grill z GTi, parę innych rzeczy o których nie pamiętam, doszło parę wgniotek jak to ja, obniżone, doszedł dystans na tył, potem znowu podwyższone, sam do końca nie wiem czy rzeczywiście nie ma w ogóle spasów koła z nadkolem czy kostki z kostką na podjeździe :cry:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”