Swapped 6n2 Black by yamato GTD wannabe

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
lukasz6oo
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukasz6oo »

Do 6n2 koło minimum to 16cali a i tak mocno leży. Optymalna jest 17-stka, dostajemy spasowanie i "glebę ". Auto staje się też dość mobilne.
RUMAK
Awatar użytkownika
zxxck
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: zxxck »

Jednak zostanę zwolennikiem 16" ewentualnie 15" :) Jak dla mnie koło 17" nie jest zbytnio stworzone do tego samochodu ;(
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""lukasz6oo""]Optymalna jest 17-stka, dostajemy spasowanie i "glebę ". Auto staje się też dość mobilne[/quote]
VWariat sobie chwalił taki zestaw, ale jego minusem jest wymuszona opona 165/35, a ta do jazdy na co dzień już się nie bardzo nadaje
Awatar użytkownika
VWV
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: VWV »

[quote=""Marcin86c""][quote=""lukasz6oo""]Optymalna jest 17-stka, dostajemy spasowanie i "glebę ". Auto staje się też dość mobilne[/quote]
VWariat sobie chwalił taki zestaw, ale jego minusem jest wymuszona opona 165/35, a ta do jazdy na co dzień już się nie bardzo nadaje[/quote]

Trochę Cię poprawię ;) oponka do zestawu 17" to przód 165/40 i tył 185/35. Lub cały komplet jednych lub drugich - jak już ktoś nie lubi mieszania rozmiarów.
Awatar użytkownika
lukasz6oo

Post autor: lukasz6oo »

Opona o profilu 35 po naciągnięci na szersza felgę postawi sie i jest wyższa niż profil 40 bez naciągu :) mogę pokazać na przykładzie bo mamy taki setup w domu miedzy jetta a 6n2
RUMAK
Awatar użytkownika
VWV
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: VWV »

Przecież to normalne ;) nikt nie mowi że tak nie jest. Opony dobiera się przecież do szerokości felgi. Może poprostu mogłem dopisać że chodzi o 7.5J max.
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Ale macie rozkminę ze spasami :P Da się na 15" zrobić spas, aczkolwiek tylko przy chlastaniu podłużnicy i położeniu przodu na odboju. Miałem około 2,5 cm odboju i wahacz na poziomie 34mm. Obecnie na 16 jest jeszcze niżej :P 19mm od wahacza do ziemi i tak, moje 6N to daily :) Trzeba się po prostu przyzwyczaić do jazdy takim autem. Nie każdy to lubi, więc to już kwestia indywidualna, czy da się tak jeździć. A progi zwalniające przejeżdżam, choć na większości z nich zostają ślady :P
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

jakoś sobie nie wyobrażam możliwości przyzwyczajenia się do jazdy praktycznie bez zawieszenia gdy auto lezy na twardym odboju... ale co kto lubi i co kto uważa za bezpieczne..
Awatar użytkownika
yamato
KANDYDAT

Post autor: yamato »

Któregoś razu przy okazji wyskoczyło się na nocne cykanie fotek, coś tam wyszło lepiej, coś tam gorzej...
Ale wreszcie jakieś foty na których mi samemu się podoba :blush2:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: ZeroOne »

A korekta wkońcu zrobiona? :D

Edit:
Zdjęcia nie można powiększyć
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
Awatar użytkownika
yamato
KANDYDAT

nie zrobiona, teraz o co innego się martwię, na wiosnę mam plan zrobić :p
po kliknięciu w foto trzeba jeszcze w sam środek zdjęcia kliknąć, lupa się pokazuje
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

U mnie jest że strone nie znaleziono, błąd 404

A dorwałeś już dokładkę?
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
Awatar użytkownika
yamato
KANDYDAT

jak coś to bezpośrednie linki
http://images66.fotosik.pl/1239/d721b7d6f4c0484c.jpg
http://images69.fotosik.pl/1238/97b3908887b219c1.jpg
dokładki nie znalazłem, a na zimę w ogóle mam strach zakładać, zobaczymy w trakcie, chciałbym bardzo
Awatar użytkownika
zxxck
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: zxxck »

Przeglądałem sobie Twój temacik od początku do końca i widziałem że zakładałeś rozpórkę na przód :) Powiedz mi jakie zauważyłeś zmiany po jej założeniu ?? :) Planuje zakupić u siebie tylko jakoś się tak wacham ;P
Ostatnio zmieniony 08 paź 2015, 22:16 przez zxxck, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""zxxck""]Siemano ;) przeglądałem sobie Twój temacik od początku do końca i widziałem że zakładałeś rozpórkę na przód :) Powiedz mi jakie zauważyłeś zmiany po jej założeniu ?? :) Planuje zakupić u siebie tylko jakoś się tak wacham ;P[/quote]
Jak go pytałem na zlocie to mówił, że bez rozpóki to się czuł jakby śrub nie miał dokręconych przy amorkach :D
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”