Chciałbym zamontować je bezpośrednio w kratki. Średnica otworów to 75mm, więc okrągłe światła dzienne o średnicy 70mm powinny spasować. Z drugiej strony, to miło byłoby mieć w tych kratkach halogeny, tak jak w autentycznym GTI
Muszę to jeszcze przemyśleć.
Moim zdaniem lepsza jest opcja z halogenami w kratkach i ewentualnie w nich te ledy :piwo:
To tylko pozostały Ci kratki boczne , środkowa i przód cały jest jak w Gti co jest dużym plusem
Witam szanownych forumowiczów! Po długiej ciszy w temacie wreszcie udał się długo oczekiwany mod-zmiana serca Polo
z AKK na AVY. Silnik został sprowadzony z angielskiego GTI uderzonego w tył. Przez to, że była to wersja angielska elektryk miał dużo pracy z dostosowaniem przewodów wiązki elektrycznej do wersji europejskiej, ale na szczęście sobie poradził (często przy tym przeklinając)
Silnik jest bardzo dynamiczny, świetnie brzmi i daje dużo frajdy. Otworzył drogę do następnych modyfikacji w przyszłości (dolot+wydech), ale z tym jeszcze poczekam, bo zabawa w swap tania nie była. Chciałbym również zainwestować w szerokie progi, wymienić kratki na GTI+okrągłe ledy i dorobić czerwony pasek na grillu :blush2:
Warto wspomnieć, że międzyczasie doszły jeszcze dwie małe zmiany we wnętrzu, a mianowicie cupholder i wymiana schowka na nowy (poprzedni się zepsuł-nie dało się go zamknąć).
Brahol, dzięki za pozytywną opinię. Domyślam się, że nakładki Votex są raczej trudno dostępne na rynku, bo nie znalazłem ani jednej oferty. Za to wyczytałem na forum, że jest szansa kupna części Votex w ASO-trzeba sprawdzić czy to aktualne
Co do samochodu-szybko po świeżym przeszczepie spotkała mnie pierwsza przygoda, a mianowicie awaria wentylatora chłodnicy! Jednak ta przykra sytuacja została dość szybko opanowana i na drugi dzień zagościł nowy:
Poza tym kolejna skromna część czeka na montaż:
Mam nadzieję, że trochę odmieni to szare, zamulone wnętrze
Fajnie działasz z samochodem, podziwiam wytrwałość . Polówka wygląda bardzo schludnie, jedynie te ledy kłują w oczy. Jeżeli koniecznie uparłeś się na światła do jazdy dziennej to może lepiej wstawić takie okrągłe, zamiast halogenów ? Z pewnością wyglądałoby to ciut lepiej.
Dzięki za opinię i miłe słowa. Co do ledów-zgadzam się w stu procentach. Był to pierwszy mod i niestety po czasie okazało się, że zupełnie nietrafiony. Zamierzam to zmienić-dolne kratki muszą mieć ten sam wzór co atrapa chłodnicy. Myślę, że trafią w nie okrągłe ledy, ale nie jestem jeszcze pewny. Może na spontanie wpadną halogeny jeśli tylko pojawią się na aukcji. Zmienię to na pewno, jednak najpierw muszę trochę odkuć się finansowo ;-)
Dzięki wielkie, Franz! Wiesz co, kupiłem zegary wyskalowane w milach, bo miałem okazje wziąć je za połowę taniej od tych z wersji europejskiej. Pochodzą one z tego samego samochodu, z którego jest silnik, więc sprzedawca dał fajny rabat-dlatego się skusiłem. A silniczek rzeczywiście porządnie się sprawuje, natomiast marzy mi się uzyskanie jego lepszego dźwięku-myślę nad puszką BMC i zmodyfikowanym dolotem, tak jak ma np. Kondii. Pomysłów jest wiele, w przeciwieństwie do pieniędzy ;-)
-wymieniono zepsuty czujnik temperatury płynu chłodzącego,
-ustawiono prawidłowo przednią wycieraczkę, która podczas pracy lekko uderzała w lewy słupek-na poniższych zdjęciach sprzed tej korekty widać, że była ona zainstalowana za wysoko,
-zimowe stalówki po regeneracji już nie straszą,
-zamieniono chińskie ledy na halogeny w kratkach GTI,
-Licznik został zmodyfikowany,
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2017, 13:29 przez DJ Piotr, łącznie zmieniany 1 raz.