witam,
ostatnio przy wymienianiu dywanikow zauwazylem, ze pod pod tylnim dywanikiem od strony pasazera ( po prawej stronie) jest wilgotno, pod pozostalymi jest sucho, po wysuszeniu podlogi po paru dniach bylo to samo- wilgotna podloga, nie ma kaluzy tylko wilgoc, a pod pozostalymi sucho. czy ktos moze mial podobne doswiadczenia lub moze slyszalem o podobnym problemie? prosze o wskazowki i sugestie
dziekuje i pozdrawiam
mialem podobny problem, gdyz mialem peknieta uszczelke w drzwiach i stad woda sie dostawala. Sprawdz czy u Ciebie nie sa uszczelki nadszarpniete, ogolnie na twoim miejscu zoabczylem bym czy w podlodze cos sie nie dzieje.
zauwazylem, ze jedna z gum biegnaca na dachu jest troche odklejona i nieprzylega dokladnie ( akurat nas strona gdzie jest mokro). czy to moze byc zrodlo tego przecieku?
wjedź na kanał i zobacz czy nie masz dzuirki w podłodze... u mnie jak ściągnąłem dywan to normalnie druszlak był... musiałem wstawiać kawalki blachy ;-) ale całe szczęście tamta polówka już sprzedana
a czy moze to byc wina zaslepek( gumowych zatyczek) w podlodze pod tapicerka, kolega mi to zasugerowal i brzmi dosc prawdopodobnie??. Właśnie te korki mają odprowadzać (prawdopodobnie) wilgoć z przestrzeni pod nogami. ale ze same niestety są czasem nieszczelne to przepuszczają duuuuuużo wody do środka.
dziekuje
Witam
widzę że nie tylko ja mam taki problem że pod tylniki dywanikami jest mokro ale uszczelki są ok a jak coś posiadam wersję 3D z szyber dachem i proszę o pomoc
a powiedz mi czy działa Ci normalnie spryskiwacz tylnej szyby ?? bo ja pamiętam że odkąd kupiłem moje polo to nie działał mi spryskiwacz tylni i czasem wiesz jak włączasz wycieraczkę to automatycznie pompuje Ci płyn, u mnie się okazało że wąż jakiś od spryskiwaczy był rozłączony i płyn wylewało pod podłogę i dywanik mokry był - głupia sprawa wyszła przy tym jak miałem stłuczkę i blacharz mi cała klapę tylną wymieniał po czym się wnerwiał że coś nie hallo ze spryskiwaczem i takowe coś się okazało, może u Ciebie jest podobnie albo tak jak pisali poprzednicy: dziury w podłodze albo z tym odprowadzaniem coś nie tak bądź uszczelki....
spryskiwacz ładnie leje tylko wycieraczka nie działa albo ja nie umiem włączyć ale jak sprawdzałem na kable silniczek to działa a na podłodze zero rdzy... dostałem sugestię że jakiejś foli może brakować przy tylnich bocznych szybach ale nie wiem nic więcej o co z tym chodzi
a ja bym prosil uprzejmie o szukanie tematow bedacych juz na forum..... tematy dotyczace cieknacych polowek byly poruszane wielokrotnie i dokladnie opisywane. pisanie kolejnych to tylko zawalanie forum. :butcher: