mokro pod dywanikiem, polo 96r

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pawlik123
Newbie
Newbie

mokro pod dywanikiem, polo 96r

Post autor: pawlik123 »

witam,
ostatnio przy wymienianiu dywanikow zauwazylem, ze pod pod tylnim dywanikiem od strony pasazera ( po prawej stronie) jest wilgotno, pod pozostalymi jest sucho, po wysuszeniu podlogi po paru dniach bylo to samo- wilgotna podloga, nie ma kaluzy tylko wilgoc, a pod pozostalymi sucho. czy ktos moze mial podobne doswiadczenia lub moze slyszalem o podobnym problemie? prosze o wskazowki i sugestie
dziekuje i pozdrawiam
Z
Zing
Newbie
Newbie

Post autor: Zing »

mialem podobny problem, gdyz mialem peknieta uszczelke w drzwiach i stad woda sie dostawala. Sprawdz czy u Ciebie nie sa uszczelki nadszarpniete, ogolnie na twoim miejscu zoabczylem bym czy w podlodze cos sie nie dzieje.
p
pawlik123
Newbie
Newbie

zauwazylem, ze jedna z gum biegnaca na dachu jest troche odklejona i nieprzylega dokladnie ( akurat nas strona gdzie jest mokro). czy to moze byc zrodlo tego przecieku?
Awatar użytkownika
emil1109
Newbie
Newbie

Post autor: emil1109 »

wjedź na kanał i zobacz czy nie masz dzuirki w podłodze... u mnie jak ściągnąłem dywan to normalnie druszlak był... musiałem wstawiać kawalki blachy ;-) ale całe szczęście tamta polówka już sprzedana ;)
5,0 l/100km
p
pawlik123
Newbie
Newbie

a czy moze to byc wina zaslepek( gumowych zatyczek) w podlodze pod tapicerka, kolega mi to zasugerowal i brzmi dosc prawdopodobnie??. Właśnie te korki mają odprowadzać (prawdopodobnie) wilgoć z przestrzeni pod nogami. ale ze same niestety są czasem nieszczelne to przepuszczają duuuuuużo wody do środka.
dziekuje
M
Mechan
Newbie
Newbie

Post autor: Mechan »

Witam
widzę że nie tylko ja mam taki problem że pod tylniki dywanikami jest mokro ale uszczelki są ok a jak coś posiadam wersję 3D z szyber dachem i proszę o pomoc

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

a powiedz mi czy działa Ci normalnie spryskiwacz tylnej szyby ?? bo ja pamiętam że odkąd kupiłem moje polo to nie działał mi spryskiwacz tylni i czasem wiesz jak włączasz wycieraczkę to automatycznie pompuje Ci płyn, u mnie się okazało że wąż jakiś od spryskiwaczy był rozłączony i płyn wylewało pod podłogę i dywanik mokry był - głupia sprawa wyszła przy tym jak miałem stłuczkę i blacharz mi cała klapę tylną wymieniał po czym się wnerwiał że coś nie hallo ze spryskiwaczem i takowe coś się okazało, może u Ciebie jest podobnie albo tak jak pisali poprzednicy: dziury w podłodze albo z tym odprowadzaniem coś nie tak bądź uszczelki....
M
Mechan
Newbie
Newbie

spryskiwacz ładnie leje tylko wycieraczka nie działa albo ja nie umiem włączyć ale jak sprawdzałem na kable silniczek to działa a na podłodze zero rdzy... dostałem sugestię że jakiejś foli może brakować przy tylnich bocznych szybach ale nie wiem nic więcej o co z tym chodzi

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
drago
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: drago »

a ja bym prosil uprzejmie o szukanie tematow bedacych juz na forum..... tematy dotyczace cieknacych polowek byly poruszane wielokrotnie i dokladnie opisywane. pisanie kolejnych to tylko zawalanie forum. :butcher:
Jadac droga, mysl o innych..

Moje maleństwo...http://r18181.ovh.net/forum/viewtopic.p ... 95d9aa018d
M
Mechan
Newbie
Newbie

no sorki ale z tym co pisałem na temat ( mokro pod dywanikiem) to sie zgadza z tym tematem
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”