buja autkiem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Joker
Mały interesant
Mały interesant

buja autkiem

Post autor: Joker »

Witam.
Witam mam taki problem i nie wiem czygo to przyczyna, jak jadę sobie powolutku to czuje takie dziwne bujanie autem czego to może być przyczyna :-(
Obrazek
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Może zużyte amorki ?
Awatar użytkownika
Joker
Mały interesant
Mały interesant

ale to tylko się odczuwa jak jakę wolno przy większych prędkościach tego nie czuć. a i tak przy okazji ja mam obniżone zawieszenie ale nie gwint.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jacoo
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Jacoo »

Kolego miałem podobny objaw, niska predkosc i tak na boki bujało.
Amorki mozliwe, aczkolwiek obstawiałbym cos z oponami lub felgami. U mnie byla poprostu sliwa, ale nie z boku opony tylko wybrzuszenie na bierzniku, najproscie mowiąć jajo a nie opona :P. Widac to było dobrze dopiero po podniesieniu auta i sprawdzeniu opony.
Radze sprawdzic opony jak i felgi czy nie są krzywe, zwracają szczególną uwage na tylnią oś, ewentualnie wywazyc.
U mnie bujanie wystepowało przy ok 30km/h, drzenie auta przy 70km/h, a nie mowie juz co bylo przy 140km/h ;/
Jesli masz podobne objawy, unikaj mimo wszystko wysokich predkosci i postaraj sie jak najszybciej zwalczyc usterke pozniewaz cierpi na tym zawieszenie. Dodam tylko ze ja nie mam gleby, Bilstein B4 u mnie.
:D
Awatar użytkownika
Joker
Mały interesant
Mały interesant

Wiec mam nadzieje ze to opony :beg: ponieważ felg troszkę szkoda bo są O-Z Racing :grin:

Co prawda to ma guza na jednej przedniej oponie, nom ale małego i z boku a nie nie bieżniku
Obrazek
Awatar użytkownika
polokolo
Początkujący
Początkujący

Post autor: polokolo »

mam to samo
oponki nówki także to nie to
a wiem napewno że felgi
sprawdzisz najprościej jak weźmiesz lewarek, podłożysz coś pod koła z drugiej strony i zaczniesz nimi obracać zobaczysz czy ci biją i od wewnątrz też sprawdź
ale nie bój żaby fela jak nie jest mocno walnięta to da rade wyprostować w poznaniu chcą ok 40pln za sztukę
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

[quote=""Joker""]Co prawda to ma guza na jednej przedniej oponie, nom ale małego i z boku a nie nie bieżniku[/quote]

Może tu leży odpowiedź? To że tylko z boku widać to nic - jak uszkodzony jest kord moze to sięgać głebiej. A nie masz innego kpl opon by na szybko przełożyć i zobaczyć czy bujanie przejdzie? Albo zamień przód i z tyłem i zobacz co będzie.
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
Joker
Mały interesant
Mały interesant

mam zimówki na stalówkach zarzucę i po obserwuje czy nadal jest bujanie czy nie
Obrazek
Awatar użytkownika
lukasz6oo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukasz6oo »

Miałem tak samo od 0 do ok 50km/k bujało mi autkiem na paczatku myslałem ze to wina felg ale na poprzednich oponkach było wszystko ok wiec sprawdziem opony i znalazłem winowajce jedna z opon miał guza.
RUMAK
Awatar użytkownika
Joker
Mały interesant
Mały interesant

założyłem koła zimowe i nadal buja autem :-(
tylko ze na razie koła zostały tylko przełożone jeszcze ich nie wywarzałem więc może to tego wina.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”