Witam.
W moim Polo ostatnio coś zaczęło mi wyraźnie stukać, chrupać, denerwować mnie przy jeździe po jakiś nierównościach. Dźwięk wg mnie dochodzi bardzo wyraźnie z tylnego prawego koła. Co wg Was może być przyczyną??
Polo 1999 1.4 AKV
205 000 km Gaz ziemny!
6 l/100 km
[quote=""szuwaks""]ostatnio coś zaczęło mi wyraźnie stukać, chrupać, denerwować mnie przy jeździe po jakiś nierównościach[/quote]
Łożysko,mocowanie teleskopa u góry,szczęki hamulcowe,wyrobiona tuleja metalowo gumowa w tylnej belce mocowania do karoseri.
Jeżeli pokazało się to teraz gdy spadła temperatura to stawiam na zużyty amortyzator, po dłuższej jeździe powinno przestać stukać lub będzie mniej słyszalne.
Chyba punkt dla Conana. Zrobiłem dziś 100 km i faktycznie, później pukanie było mniej słyszalne i wyczuwalne.
Jutro jade do mechanika i się wszystko wyjaśni
Polo 1999 1.4 AKV
205 000 km Gaz ziemny!
6 l/100 km
a ja się podepnę pod temacik, ostatnio zaczęło mi coś dziwnie "skrzypieć" odgłosy dochodzą z przodu, tak jakby jakaś guma się gdzieś ocierała. Dodam że sworznie i gałki były wymieniane w lipcu.
No i byłem dziś u mechanika, pobujał autem, zagladnął tu i tam i stwierdził, że zamarzł amortyzator. Mówi, że VW tak maja, że przez złe zabezpieczenie dostaje się woda, zamarza i takie rzeczy się dzieję. Twierdzi, że nie ma sensu wymieniać.
co Wy na to?
Zostawić sprawę i zobaczyć jak sie potoczy sprawa jak sie ociepli i ew znow ochłodzi czy zmienić mechanika?:D
Polo 1999 1.4 AKV
205 000 km Gaz ziemny!
6 l/100 km
Mi też powiedzieli żeby puki co nie wymieniać, bo specjalnie pojechałem na diagnostyke i sprawdzili mi amorki i jest jeszcze ok.
U mnie to tylko stuka jak jest zimno a po chwili ustaje, więc niema się co przejmować.