Chrupie, stuka, denerwuje

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
szuwaks
Newbie
Newbie

Chrupie, stuka, denerwuje

Post autor: szuwaks »

Witam.
W moim Polo ostatnio coś zaczęło mi wyraźnie stukać, chrupać, denerwować mnie przy jeździe po jakiś nierównościach. Dźwięk wg mnie dochodzi bardzo wyraźnie z tylnego prawego koła. Co wg Was może być przyczyną??
Polo 1999 1.4 AKV
205 000 km
Gaz ziemny!
6 l/100 km
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

[quote=""szuwaks""]ostatnio coś zaczęło mi wyraźnie stukać, chrupać, denerwować mnie przy jeździe po jakiś nierównościach[/quote]
Łożysko,mocowanie teleskopa u góry,szczęki hamulcowe,wyrobiona tuleja metalowo gumowa w tylnej belce mocowania do karoseri.
Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: conan »

Jeżeli pokazało się to teraz gdy spadła temperatura to stawiam na zużyty amortyzator, po dłuższej jeździe powinno przestać stukać lub będzie mniej słyszalne.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

kuknij też na zaczep tłumika z tyłu, lubi sobie wyjść z gumy mocującej jak jeździłeś po wertepach
i właśnie stuka sobie tak jak opisujesz
civic r18a2/407 1,6 HDi
s
szuwaks
Newbie
Newbie

Chyba punkt dla Conana. Zrobiłem dziś 100 km i faktycznie, później pukanie było mniej słyszalne i wyczuwalne.
Jutro jade do mechanika i się wszystko wyjaśni
Polo 1999 1.4 AKV
205 000 km
Gaz ziemny!
6 l/100 km
k
krakus84
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: krakus84 »

a ja się podepnę pod temacik, ostatnio zaczęło mi coś dziwnie "skrzypieć" odgłosy dochodzą z przodu, tak jakby jakaś guma się gdzieś ocierała. Dodam że sworznie i gałki były wymieniane w lipcu.
s
szuwaks
Newbie
Newbie

No i byłem dziś u mechanika, pobujał autem, zagladnął tu i tam i stwierdził, że zamarzł amortyzator. Mówi, że VW tak maja, że przez złe zabezpieczenie dostaje się woda, zamarza i takie rzeczy się dzieję. Twierdzi, że nie ma sensu wymieniać.
co Wy na to?
Zostawić sprawę i zobaczyć jak sie potoczy sprawa jak sie ociepli i ew znow ochłodzi czy zmienić mechanika?:D
Polo 1999 1.4 AKV
205 000 km
Gaz ziemny!
6 l/100 km
Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: conan »

Mi też powiedzieli żeby puki co nie wymieniać, bo specjalnie pojechałem na diagnostyke i sprawdzili mi amorki i jest jeszcze ok.
U mnie to tylko stuka jak jest zimno a po chwili ustaje, więc niema się co przejmować.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”