Witam wszystkich na forum.Kiedy jadę swoją polówką to przy obrotach powyżej 2000 jest moment ,w którym zaczyna coś drgać gdy obroty zwiększam przestaje.Jakie są powody takich drgań.Czy może to być związane z luźnym wydechem.Za odpowiedz bardzo dziękuje.
sprawdź połączenie siatkowe przy kolektorze wylotowym lub też osłonę katalizatora może ona się odspawała z jednej strony i przy 2000 rpm rezonuje i blacha uderza, ogólnie obadaj cały układ wydechowy, może jedna z gum mocujących się wypięła?
Witam!
Mam podobny problem. Podczas jazdy i przechodzenie wskazówki obrotomierza przez 2000 obr. słyszę dziwny dźwięk (chyba w przedniej części auta) i jednocześnie drży mi gałka zmiany biegów. Mogę dodać ,że ten objaw utrudnia płynne przyspieszanie.
Tak.Zapytałem się mechanika o ten problem bo pod samochodem nic nie znalazłem co mogło by wywołać takie drgania(on też patrzył wydech).On powiedział mi że najszybciej może to być związane z rezonansem niektórych części hamulców ,które mogą być luźne.
wydaje mi się że to nie jest to, u mnie hamulce były całe przeglądane oraz robione w sierpniu 2009 jak tylko kupiłem samochód, a drgania już wcześniej występowały
Witam!
Mam podobny problem tylko u mnie objawia się to przy 4000 obrotów. Dźwięk jaki się wydobywa to tak jakby puszka była włożona w kieszeń w drzwiach i nastąpiły drgania. Myślę że jest to wydech ale nie sprawdzałem jeszcze. Czy ktoś miał takie coś wcześniej?