Polo 6n gaśnie przepustnica czy silnik się kończy??

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
michaln0
Newbie
Newbie

Polo 6n gaśnie przepustnica czy silnik się kończy??

Post autor: michaln0 »

Witam wszystkich.
Mam kolejny problem z moją polówką już wcześniej był podobny wątek, ale teraz mam trochę inne pytania.
Falują mi obroty i niejednokrotnie gaśnie mi samochód np. przy hamowaniu ( zejście do obrotów biegu jałowego ). Miałem czyszczoną przepustnicę jakiś czas temu i pomogło wszystko było OK. A teraz znowu jest to co przedtem przejechałem jakieś 10 tys.km. Byłem u mechanika i powiedział mi że wrzuca mi olej do gaźnika i przez to jest tak. I najlepiej zrobić remont. Czy może być jakaś inna przyczyna? Remont silnika to droga sprawa, a jeśli to może być coś innego to bez sensu wydawać kaskę. Może niektórzy odpowiedzą mi, że jak mam opinię mechanika, to po co zadaję takie pytania, ale jak dotąd na tym forum dowiedziałem się dużo ciekawych rzeczy i czasami odbiegały one od tego co mówili mechanicy. Z góry dzięki za sugestie.
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

michaln0
nie ten dział !
Awatar użytkownika
michaln0
Newbie
Newbie

Sorki.
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

odpowiedzialni moderatorzy niech przeniosą a co do usterki to moim zdaniem poprostu przepustnice konczy swoj zywot a nie silnik !!!!!!!!!

silnik krokowy na przepustnicy padł skoro nie jest zabrudzona, ja bym wymienił przepustnice i mechanika :D
Awatar użytkownika
michaln0
Newbie
Newbie

Dzięki za podpowiedź.
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

[quote=""michaln0""]Byłem u mechanika i powiedział mi że wrzuca mi olej do gaźnika i przez to jest tak.[/quote]
[quote=""michaln0""]Z góry dzięki za sugestie.[/quote]
Moja sugestia: zmien mechanika, skoro on gaznik znalazl w silniku na pelnym wtrysku ;]
Awatar użytkownika
wojtasek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: wojtasek »

możesz to sprawdzić sam zdejm obudowę filtra i sprawdź czy naprawdę jest przepustnica jak i filtr mocno zawalona olejem jeśli nie to jak wyżej zmień mechanika
nigdy nie jest tak żeby gorzej być nie mogło
Awatar użytkownika
michaln0
Newbie
Newbie

[quote=""wojtasek""]możesz to sprawdzić sam zdejm obudowę filtra i sprawdź czy naprawdę jest przepustnica jak i filtr mocno zawalona olejem jeśli nie to jak wyżej zmień mechanika[/quote]

Chyba jednak mechanik ma rację. Odkręciłem obudowę filtra i na przepustnicy jest czarny osad, a filtr od środka posiada tłuste ślady.
dzięki za podpowiedź.
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Post autor: Diego69 »

Zaiste, zacnego masz mechanika skoro w 6n znalazł gaźnik... :doh:
U mnie jest tak samo, też lekko zawalone olejem jest, ale to nie przeszkadza w normalnej jeździe. Mój mechanik znowusz mówi że dzieje się tak ponieważ jak on to ładnie ujął "daje w pi*de".
Kubrick Nie koniecznie musi mieć pełny wtrysk ;) może być mono albo wielopunkt ;)
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""michaln0""]Chyba jednak mechanik ma rację. Odkręciłem obudowę filtra i na przepustnicy jest czarny osad, a filtr od środka posiada tłuste ślady.
dzięki za podpowiedź.[/quote]
to norma, od odmy zawsze cos tam do filtra zaleci, a przepustnica jest czarna z nagaru kolego...
Awatar użytkownika
michaln0
Newbie
Newbie

Pomajstrowałem trochę przy aucie i wyczyściłem przepustnicę z osadu ( obroty równe i nie gaśnie ) . Auto chodzi aż miło. Dzięki wszystkim i pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”