Zgłosiłem do Kolegi Paffcio sprawę, która irytuje wielu użytkowników forum a związana jest z zasadami wystawiania przedmiotów do sprzedaży.
Kolega Paffcio jako jeden z moderatorów nie był zainteresowany rozwiązaniem sprawy.
Zadziałał na zasadzie "spychologii". Masz problem to rozwiąż go sobie sam.
Więc takowy zgłaszam.
Regulamin wystawiania przedmiotów do sprzedaży przewiduje podanie ceny i zdjęć oferowanego przedmiotu.
OK. Bardzo słuszne podejście

Sprawa się komplikuje jeśli w/w przedmiot chcemy podać do szerszego grona potencjalnych kupców np. w jednym z serwisów aukcyjnych. Nie podam jaki aby nie zostać posądzony o kryptoreklamę.
Wtedy to należy zgodnie z regulaminem podać jeszcze raz, bezpośrednio na forum, te same dane (cena, zdjęcie), które już widnieją na aukcji.
Więc jaki jest sens powtarzać te same dane

Czy jest w stanie ktoś podać mi rozsądny powód takiego wymogu

Czy nie byłoby wystarczającym podanie np. linku do oferowanego przedmiotu.
Takie działanie zaoszczędzi czas użytkownikom oraz moderatorom w/w działu.
Przestaną pojawiać się bezsensowne komentarze moderatorów "czytaj regulamin albo kosz" . Myślę, że spędzony czas na pisanie tych komentarzy można byłoby spożytkować na innych obszarach, funkcjonalnościach forum.
Główną inicjatywą powstania i trwania tego jak i innych forów jest wzajemna współpraca, kontakty i pomoc ich użytkowników a nie utrzymywanie nielogicznych regulaminów.
Druga sprawa.
Wnioskuję również o blokadę możliwości odpowiadania się użytkowników na zamieszczone ogłoszenia sprzedaży/kupna.
Często bowiem zdarzają się niezbyt miłe wypowiedzi osób komentujących dane ogłoszenie np. co do ceny, stanu przedmiotu. Jeśli ktoś jest zainteresowany danym przedmiotem powinien kontaktować się tylko za pomocą PW. Żyjemy od 21 lat już w wolnej Polsce i każdy z nas ma prawo do wyboru kwoty za jaką chce sprzedać swój przedmiot. Jeśli komuś nie odpowiada cena bądź stan oferowanego przedmiotu nie powinien komentować, posiadając w sobie choć odrobinę kultury.
W ten sposób działa wiele forów powstałych przy fanklubach danej marki.
Biorąc pod uwagę powyższe, WNOSZĘ o zmianę obecnego regulaminu na bardziej przyjazny dla użytkowników zrzeszonych na tym forum.
Pozdrawiam