jako ze jestem świeżym posiadaczem Poli z silnikiem AEE mam do Was pytanie.
naczytałem się na forach ze ten silnik zap******a jak głupi i ze jak na 1,6 jest super itp...
a u mnie jest powiedzmy średnio:/
mój były Golf MK2 z silnikiem NZ zbierał się minimalnie gorzej. a Ibi od brata z silnikiem ABD zbiera się dużo lepiej:/
co może być nie tak:/
dodam ze jak na razie to zrobiłem przy niem niewiele, rozrząd jutro zmieniam, filtry już zmienione, może jeszcze układ zapłonowy ale świece wyglądają ok kable też:/
Ja swego czasu jeździłem zmulonym AEXem, po wymianie kabli i świec jak ręką odjął, warto spróbować, bo może tylko wyglądają ok.
Zresztą wymień to co masz wymienić i wtedy sprawdź, przynajmniej przy wymianie części ekspoloatacyjnych zostanie wyeliminowana część prognoz co to takiego.
zapłon, wszystkie filtry, oleje, układ dolotu powietrza, rozrząd, sprzęgło - to w pierwszej kolejności będzie miało wpływ. A do tego może być wiele pobocznych spraw jak chociażby ten katalizator. Sprawdzisz to na dowolnej stacji obsługi pojazdów, jak Ci wetkną czujnik w rurę i emisja spalin będzie za duża to pewnie kat jest zapchany, jeśli będzie kolosalnie duża to jeszcze dochodzi sonda.
No ale podstawowa sprawa to taka czy ten silnik naprawde ma tyle przebiegu i ma jeszcze dobrą kondyche.
Ja w przeciągu pół roku od zakupu zrobiłem zapłon, wszystkie filtry, oleje, sonde i katalizator (u mnie go nie było wogóle) i to dało efekty.
Sprawdź sobie kąt wyprzedzeniowa zapłonu, ma być chyba 7 stopni. Ma on dość duży wpływ na moc. Ustawia się go na aparacie zapłonowym używając lampy stroboskopowej wycelowanej w oznaczenie na kole wału.
Tylko na lampie, a ustawia sie tak jak mówiłem aparatem zapłonowym. Jest przykręcony na dwóch imbusach. Tylko sprawdź sobie w jakimś programie np. AUTODATA, albo nich ktoś z forum sprawdzi jaki ma być ten kąt dla AEE, dla AEX jest 7 stopni.