Witam, mam pewien problem do ktorego nie wiem jak sie zabrac a mianowacie, dzis wymienilem baterie w pilocie, przed wymiana bylo wszystko ok, a po nic nie reaguje, czy mogl by sie rozprogramowac? jesli tak to jak sobie z tym poradzic, czy mozna samemu, czy bd trzeba szukac fachowca?
po wymianie baterii pilot może się rozkodować - możesz spróbować tego sposobu powinno banglać - jeden kluczyk do stacyjki, przekręcić zapłon, zamknąć drzwi, drugim kluczem przekręcić zamek w drzwiach kierowcy , na pilocie nacisnąć przycisk zamknięcia przez ok 3s, następnie puścić i po upływie 1s znowu nacisnąć przycisk zamykania. Jeżeli pilot się zakodował to usłyszysz krótki sygnał dźwiękowy.
Podepnę się pod temat. U mnie od jakiegos czasu jest tak że raz działa raz nie. Może chodzi o problem z czujnikami w drzwiach a może z kodowaniem jest problem?
U mnie było to samo przestał działać i wymiana baterii też nie pomogła
Okazało się iż rozkodował się pilot (też mam tylko jeden) 50 zł i magik mechanik zakodował i działa.
Chociaż daleko do perfekcji działania :niewiem: z 4 metrów samochodu już nie otworzę.
I znowu zaczyna coś szwankować dlatego za jakiś czas zakładam nowy alarm :yahoo:
Sory ze odnawiam temat, ale doszedłem sam do tego przypadkiem jak go zakodować na nowo i chcę sie z tym podzielić, a zrobiłem to następująco włożyłem kluczyk do zamka w drzwi przekręciłem kluczyk na zamykanie z wciśniętym przyciskiem od zamykania po ok 4 s przekręciłem na otwieranie z wciśniętym guzikiem od otwierania, coś piknęło kierunki zamigotały i od tamtej pory działała :-D