Cześć wszystkim Od niedawna jestem posiadaczem ww polo clasicc 1.6 z 96 roku Mam takie pytanie zeiązane z sprzęgłem .Mianowicie jest tak że strasznie wysoko bieże sprzęglo (przy samej górze) Patrzyłem się czy jest jakaś regulacia inic tam takiego nie widzę Czy mógłby mi ktoś podpowiędziec gdzie takowa regulacia się znajduje. Z góry dziękuje
Mnie taka zabawa z samoregulatorem kosztowała wymianę linki.
Następna była też z samoregulatorem firmy SACHS i podziałała raptem 2 tygodnie.
Regulator ciągle popuszczał. Sprzęgło brało przy samej podłodze ,pedał twardy , biegi kleszczyły,a o wstecznym lepiej nie mówić.Gość w hurtowni stwierdził że jest masa reklamacji na te samoregulatory, a niby towar oryginalny (w miejscu znaczka vw był wypalony ślad reszta opisu identyczna jak na fabrycznej).
Brak zamiennika bez samoregulatora w modelu z silnikiem 1,4V16. Poszedłem na sposób i wziąłem najtańszy zamiennik :good: do Ibizy 1,4 V8 (podobno hiszpański szajs).
Myślę sobie jak nie wyjdzie ,mała strata.
Udało się ! Działa perfekcyjnie sam mogę sobie ustawić ,a sprzęgło działa idealnie i leciutko. A co wtym zadziwiające to ,że linka okazała się ogyginałem (opis linki identyczny jak na oryginale bez logo). :amen: