Ja kupowałem zbiornik w sklepie - wyniósł ok 200pln. Wprawdzie w przeciwieństwie do poprzedniego miał jeszcze 2 dodatkowe wyjścia (może do innego modelu) to w warsztacie po złączeniu ich wężykiem paliwowym wszystko było ok. Jeździ już tak z rok i nic się nie dzieje.
Były jakieś 2 typy zbiorników - te z dodatkowymi wyjściami to może do pełnego wtrysku (?) ale i tak pasuje.
[quote=""Fox""]Witam, jak chce zrobić swapa z 1.0 na 1.3 3f to muszę zmieniać zbiornik?? czy o ogóle muszę coś robić przy zbiorniku??[/quote]
Wątpię, żeby trzeba było dłubać przy zbiorniku... no chyba że zmienia się z gaźnika na wtrysk. Tam chyba nieco inaczej pompowanie działa (?) no i jak wspomniano wyżej chyba przy gaźniku zbiornik ma dodatkowe wyjścia które przydałoby się zaślepić/połączyć.
Ostatnio kupiłem do swojego Polo nowy bak ponieważ stary był dziurawy i mam pytanie do czego są te dwie rurki w czerwonym kółeczku w starym baku ich nie było chwilowo je zatkałem ponieważ paliwo przez nie ucieka.
Proszę o jak najszybszą odpowiedź
Pozdrawiam
wiem że troche temat stary.. ale ktoś napisał tu o baku firmy PHU Polcar.. podobno jest to bak z grubszej blachy.. czy ktoś ma linka może do tego sklepu albo jakiekolwiek info na jego temat ?